söndag 20 mars 2011

Handelserik vecka

Det har varit en intensiv men rolig vecka. I sondags fick vi sverigebesok. Det var vara vanner familjen Olofsson fran Hono pa svenska vastkusten som kom och halsade pa. Vi larde kanna varandra nar de bodde i Stockholm och vi allihop var aktiva i Citykyrkan. Med buss fran Bangkok kom de till Nakhon Sawan pa eftermiddagen. Nu blev det fullt hemma med 4 energifulla barn. Vi har barnen i princip samma alder. Det ar alltid lite kaos i borjan med nya platser och jetlag.

Nu skulle vi vara tillsammans under ca 1 och en halv vecka med start nagra dagar hos oss. Det blir naturligtvis ett halligang pa dagarna med alla barnen och man skall visa runt. Pa kvallen pa mandagen akte vi spontant, lite oforberett till cellgruppen i Graeng Gray; jag, Jakob och Emil. Dar holl jag en inledning utifran 2 Tess 2:1-5 om att i den sista tiden inte bli radda och borja tvivla utan tro pa det enkla budskapet om Jesus. Det ar det som kommer att radda oss. Det ar kul att se responsen, for de responderar verkligen. De tog upp det har med laran om uppryckandet den 21 maj och hur de hade mott denna forkunnelse (se tidigare inlagg Nar kommer Jesus).

Jakob utgick fran Daniel 3:1-30 om att betala ett pris for att komma dit man skall komma med Gud och vikten av att sta fast i Gud. Det blev forbon med handpalaggning efterat och manniskor syntes berorda.

Dagen efter var det mote hos oss. Vi hade bestamt att ha motet pa tisdag istallet for fredag eftersom vi aker i vag ett tag. Som gastpredikant var det Jakob som undervisade utifran Luk 5:1-11 om att lata Jesus komma in i var "bat" varan vardag, vara jobb och anvanda oss. Han tog ocksa upp att samma kraft som vackte Jesus upp fran de doda bor i oss.

Motet blev oerhort lyckat och Jakobs predikan traffade ahorarna i hjartat, det marktes. Det fanns behov och en del av dem fick beroring av Gud i forbon, det ar jag overtygad om. Vi var 14 stycken, fler an i fredags.

Dagen efter, pa onsdagen reste vi ner till Bangkok och flog ner till Phuket dar vi sov en natt innan vi fortsatte till Khao Lak. Och har ar vi nu under en vecka for sol och bad och rekreation. Det ar harligt! Det ar darfor som det bara finns a o utan prickar ovan i min text.

Men aven den har gangen bjuder jag pa en filmvisning. For att se den sa klickar du har.
Ma sa gott!


Jakob och Ruth Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar