söndag 13 februari 2011

Första hela veckan i februari

Sedan februari inträdde så har värmen långsamt men stadigt ökat igen. Mätaren visar återigen 30 - 31 grader och det är fuktig värme som ger en kvav känsla. Det kan fortfarande vara lite svalt på nätterna och tidig morgon men ganska snart blir det en täckande värme. Det kan till och med vara lite jobbigt att vara inne på dagarna.
Här märker man av andra värden i livet. Thailand har väl inte Sveriges standard när det gäller bekvämlighet precis men det är nödvändigtvis inte fattigt här, snarare bara enklare. Man behöver inte så mycket till hus här. Det spelar liksom ingen roll om man är ute eller inne, det är varmt ändå. Bortsett från myggen så går det faktiskt alldeles utmärkt att sova ute på nätterna om man vill.

Jag har sett människor som bor i, för oss svenskar, i rena kåkhus. Knappt inga väggar och väldigt lite till inredning. Men de som bor där kan i princip se ut som vilka västerlänningar som helst i frisyr- och klädesväg. Jag trivialiserar naturligtvis inte över läget, det är klart att många inte tjänar "storsummor" på sina arbeten men mycket handlar ju om vad vi spenderar våra pengar på.

Min svärmor, Yupin har berättat att när de bodde här på 80-talet, när Karin var väldigt liten så bodde de i en liten hydda på tomten medan de byggde huset som vi bor i nu. Den tillfälliga hyddan hade inga väggar och alla sov tillsammans. Hon lagade mat vid ena hörnet och regnade det så kunde det regna in. Enligt Emil, Karins bror så var hyddan inte större än kanske 10 - 15 kvadratmeter. Det ni! Vilket liv min fru och hennes familj har levt. Det var ju dock en begränsad tid tills de kunde flytta in i det nya huset.
Och nu är vi här och huset byggs på ytterligare. Emil, som nämnt tidigare har kommit hit i veckan igen. Han är här bla för att övervaka arbetet på huset.

Ni som läser denna blogg och har en bönerelation med Gud får gärna be för vår grupp som träffas på fredagar. P.g.a. både interna och externa konflikter som ganska plötsligt blossat upp så har gruppen nästan tömts på folk. Det är igentligen bara två kvar förutom vi som bor här i huset och de två som är kvar ville inte komma i fredags. Det skall dock understrykas att detta inte har med mig och Karin att göra.

Jag och Emil beslöt oss då för att åka hem till dem och prata med dem. De var så tacksamma för att vi kom och vi hade en väldigt bra stund tillsammans med bön och bibelläsning. Helt klart är vi tacksamma till Gud för den här kvällen och de som vi var hos verkar komma över detta så det lär bli samlingar hos oss igen som vanligt i framtiden.

Det rör om på sig, helt klart men vi är väldigt tacksamma över att få vara i det. Det skall bli spännande att se vad Gud kommer att göra under den tid som är kvar och det är fortfarande ett tag kvar.



I helgen cyklade vi en dag mot risfälten för att hälsa på Ton, morbror till Karin och Emil. Detta är på vägen dit.


Framme. Emil längst till vänster och Ton bredvid till höger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar