måndag 13 december 2010

Så har första hela veckan gått. Det har varit en rätt så lugn vecka men med varierat innehåll. En typisk inledningsvecka med invänjningsperiod, både för mig men också för Ariel, vår dotter. Båda har vi redan hunnit ha en liten magrensa men jag mår nu bra. Ariel fick dock lite feber på söndagkvällen. Det är ju aldrig svalt här utan svettigt HELA tiden.

I söndags var vi som vanligt i församlingen på Gudstjänst. Karin fick höra en bra predikan om Jona i Bibeln på ett sätt som hon aldrig hört det förut sa hon.
Jag skall försöka återkomma lite senare, längre fram i tiden, om Thailand, som land, dess kristna historia för jag får innebörden att detta land har kommit ganska långt i jämförelse med andra länder i Asien. Det finns en genuin thailändsk kristenhet här som inte är så beroende av mission från väst. Man klarar sig på egen hand så att säga. Man har sina egna bibelskolor och skickar till och med ut egna missionärer. I församlingen finns rätt så många som predikar.

Efter Gudstjänsten var vi utbjudna av en vän till en kinesisk restaurant. Sedan fortsatte gemenskapen med mellanmål hemma hos oss för att sedan, tillsammans med de flesta ur den cellgrupp som träffas på fredagar ha picknick på ett stort friluftsområde inne i stan vid en konstgjord sjö. Sedan under eftermiddagen kändes min mage uppstoppad och gasig av all ovanlig mat, samt småätande och kaffe på det. Ja det är en introduktionstid in i detta land när det gäller mat, helt klart.

Under veckan har det varje dag varit arbete med bygget på huset. Det skall bli en övervåning med möteslokal, kök, sovrum och ett antal toaletter.

För att gå tillbaka ett par dagar så var vi med på vårt första cellgruppsmöte i fredags. Vi var hela 12 vuxna så vi fyllde platserna runt bordet där vi satt. En del syskon hade bjudits in. Yupin, min svärmor har ju hela nio syskon så mostrar och morbröder finns det gott om. Två av dem som inte är troende var med. Vi sjöng, bad och läste ur Bibeln. Jag undervisade utifrån Esra 1:1-3 med Israels folk som återvände från fångenskapen i Babylon för att bygga upp templet och Jerusalems murar för att visa på att församlingens viktigaste uppdrag är att bygga upp Guds rike i världen.

Det är ju väldigt nytt alltihop och det är inte helt lätt att veta hur det kommer att utveckla sig men vi får bygga, bit för bit tills vi ser hur det kommer att se ut. Till dess, ha det så kallt eller varmt beroende på var på jorden ni bor.




Byggnadsarbetet, övervåningen. Grundstolparna har nu blivit gjutna och här förbereder man för att gjuta tvärbalkarna.





Cellgruppsmötet. Här sitter vi och äter som vi började med. Det kom in fler efter att kortet togs.



Picknick med cellgruppen. Här står vi vid den konstgjorda sjön. Det finns mängder med fiskar där som man kan mata. (Foto: Emil Holmgren)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar