söndag 19 december 2010

Fortfarande en tid av introduktion.

Två och en halv vecka är forfarande en mycket kort tid om man ser till hur länge vi skall vara här. Visst har en liten vardag börjat sätta sig men fortfarande inser man att det finns en del kvar. Inte för att jag tänker så mycket på Sverige och att jag skulle vilja komma tillbaka snart men mycket skiftar även här och nya förändringar kommer.

Naturligtvis vet jag ju att det är vinter även här i Thailand och här handlar det inte om varmt eller kallt utan om väldigt varmt och mindre varmt. Men i torsdags den 16 december märkte vi att det var kvavare och molnigare än vanligt. Till slut insåg vi att det hängde regn i luften. På eftermiddagen kom regnet och det störtade ner. Fullkomligt forsade ner. Det blev inte översvämning men när det regnar så regnar det väldigt mycket om man säger så.

Men senare på kvällen märkte vi tydligt att det var svalare ute. När vi tittade på mätaren visade den på 26 grader. Om vi haft allt mellan 28 - 32 grader tidigare så märktes tydligt att det var kallare helt plötsligt. Dagen efter var det 23 grader på morgonen. Det är lite lustigt det här med temperaturer. Har man börjat vänja sig vid 30 grader så känns 23 kallt(!). Jag får säga ändå att det har upplevts som lite välsignelstid dessa dagar fram till idag söndag att faktiskt få känna att det är behagligt.

När det gäller evangelium så fortskrider arbetet framåt, både spontant och planerat. En av Karins morbröder, som blev frälst för ca 5 år sedan är ofta här hälsar på och det blir nästan alltid något bibelsamtal. Han vill ofta plocka ett "mannakorn" (små lappar med bibelställen som ligger i en plåtask) läsa det och sedan diskutera och samtala utifrån det. Han är hungrig och intresserad av att få veta mer.

I fredags hade vi så en samling på kvällen igen. Vi var ungefär samma antal som fredagen innan men personerna var inte alla de samma. Alla som brukar vara med har inte möjlighet att vara med alltid, som det kan vara.

Efter önskemål så undervisade jag om bön uifrån Luk 11:1-4 för att sedan fortsätta och läsa verserna 5 - 13 i samma kapitel i Luk. Det är Jesu bön "Fader vår" som står där. Stycket efter handlar om Guds villighet att ge oss det vi ber om. Utifrån detta så lade jag ut vad vi bör be om, hur vi bör be om det och vad vi kan förvänta oss av Gud. Om vanliga människor, vänner emellan, ibland motvilligt kan hjälpa varandra beroende på omständigheter, hur villigt vill då inte Gud hjälpa oss? Om vanliga pappor, som är både onda och goda, ändå förstår att ge sina barn goda gåvor hur mycket mer skall då inte vår pappa Gud ge oss helig Ande när vi ber om det?

Efter detta skulle vi praktisera bön och vi bad för Thailand, Nakhon Sawan och för oss själva bland annat. Det är väl en vanesak det här med hur man leder i bön och jättevana var de kanske inte men jag inser också hur mycket mer det finns att lära sig på bönens område. Detta var bara att skrapa på ytan.

Ja det är juletider i Sverige. Det märks nästan inte här i Thailand. Man ser lite julskyltning här och var på shoppingscenter och utanför vissa butiker men det är inte överväldigande. Församlingen i Nakhoon Sawan hade julfest för barnen igår lördag. Något annat större firande är det inte har det berättats för mig mer än att det blir någon form av julgudstjänst nästa söndag. På fredag är det julafton och vi planerar att ha samling som vanligt men med lite jultema. Får se hur det kommer att bli.

Nu skall jag försöka njuta lite av den svala luften som finns kvar. Mätaren har långsamt trippat lite uppåt och vi hade mellan 26 och 27 grader här för en stund sedan.

Ha nu en mysig och avkopplande julvecka.


Cellgruppen träffades i fredags, den 17 december

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar